Annons – Innehåll från Örebro Idrottsgala 2023

15 Februari Örebro Idrottsgala 2023

Öbo, Örebrobostäder stolt partner till Örebro idrottsgala

Ulf Rohlén, vd för ÖBO.

Ungdomarna får sin egen frizon – ÖBO är med och stöttar Tegelbruket

Tusen ungdomar passerar per dag. Tegelbruket är en succé som nästan saknar motstycke.
– Det är Örebros eget Fryshus som vi är oerhört stolta över att vara en del av, säger Ulf Rohlén, vd för ÖBO.

Läs mer om Idrottsgalan och köp biljetter här.

När flera resursstarka aktörer får samma idé, kan det bli bra. Som när Tegelbruket kom till. KFUM Örebro och Sensus studieförbund ville etablera ett aktivitetshus för Örebros ungdomar. Samtidigt hade ÖBO sett behovet av att lyfta Markbackens centrum och blev tidigt en aktiv part i etableringen.

“Idag är det 1 000 ungdomar som dagligen är där och tar del av det stora utbudet”, säger Ulf Rohlén om Tegelbruket.
Bild: Jens Hellman

Med sina 8 000 kvadratmeter aktivitetsyta erbjuder Tegelbruket en mängd verksamheter, så som flera olika idrotter, kultur och lärande.

– Idag är det 1 000 ungdomar som dagligen är där och tar del av det stora utbudet. Vi har under dessa tio år gått in med 2,25 miljoner kronor om året, berättar Ulf Rohlén, och lyfter fram vikten av att satsa på ett sådant här projekt.

– Om ett sådant här aktivitetshus kan få ungdomar att utveckla sina intressen, prova på nya saker och hitta ett meningsfullt sammanhang så är det bara positivt.

Med sina 8 000 kvadratmeter aktivitetsyta erbjuder Tegelbruket en mängd verksamheter.
Bild: Alexander von Sydow

Ulf Rohlén ser tre fördelar med Tegelbruket. Att ungdomar erbjuds en meningsfull och givande fritid, att Tegelbruket kan vara en frizon för den som vill och behöver det samt att barn och ungdomar ges en chans att hitta ett sammanhang och en positiv gemenskap.
Bild: Jens Hellman

Den tydliga idrottsprofilen för Tegelbruket går helt i linje med ÖBOs filosofi om att stötta och främja den lokala idrotten. I det sammanhanget passar ÖBOs engagemang och partnerskap till Örebro Idrottsgala – som äger rum i Conventum den 15 februari – perfekt.

– Jag tror att Örebro idrottsgala kan skapa ett engagemang, ett ökat sådant, hos många. Att folk tänker: Jag vill också står där på scenen. Det är aldrig fel att skapa förebilder. Ett sånt här event där man verkligen kan se sina lokala hjältar och eldsjälar känns därför helt rätt och därför vill ÖBO vara med som partner och stötta, säger Ulf Rohlén.

Köp dina biljetter till Idrottsgalan här.

FAKTA

Örebro idrottsgala

Var: Conventum.
När: Den 15 februari.
Köpa biljett: Se länkar i texten ovanför, via dem kan man som idrotts- eller galaintresserad skaffa sig biljetter till galan.
Varför: Nerikes Allehanda vill tillsammans med en rad partners uppmärksamma såväl elit- som breddidrotten i Örebro län samt de eldsjälar som driver föreningslivet framåt.
Vilka som kommer: F.d. elitidrottare och stora profiler från länet. Massor av nuvarande stjärnor inom föreningslivet, men också de som verkar i det tysta. Artisterna Chris Kläfford och Hanna Ferm underhåller. Galan leds av tv-profilen Jessica Almenäs.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se

Alla artiklar

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Behrn Fastigheter AB stolt partner till Örebro idrottsgalaChristian Behrn, Per Johan Behrn och Caroline Behrn.Bild: Ove LundqvistPer Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid” Säg Örebro, idrott och Behrn – och...

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Rejmes stolt partner till Örebro idrottsgalaT.h. Peter Andersson, vd Rejmes.Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret” Rejmes i Örebro garanterar att de har allt som behövs för ett komplett...

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Byggbetjänten stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Tobias ErikssonEn helt nytt dokument - ska underlätta för idrottande Byggbetjänten är precis som det låter – ett företag som man kan anlita för alla...

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Öbo, Örebrobostäder stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Daniel LubnerEtt starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet Tre miljoner svenskar – det vill säga 30 procent – är på något vis...

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Benny Frengens Stiftelse stolt partner till Örebro idrottsgalaEn halv miljon varje år - så ska idrotten stärkas i Örebro Den i Örebro välkände och omtyckte Ica-handlaren och idrottsälskaren Benny Frengen gick...