Annons – Innehåll från Örebro Idrottsgala 2023

15 Februari Örebro Idrottsgala 2023

Behrn Fastigheter AB stolt partner till Örebro idrottsgala

Christian Behrn, Per Johan Behrn och Caroline Behrn.
Bild: Ove Lundqvist

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

Säg Örebro, idrott och Behrn – och många tänker på de namngivna arenorna i stadens centrum. Men Per Johan Behrns intresse sträcker sig längre än så.
– Föreningslivet är fantastiskt och vi får inte förlora det, säger han.

Att Örebro län varit ett idrottslän i framkant genom åren är det nog ingen som tvekar på. Med Örebro SK och Degerfors finns två elitlag i herrfotboll, Kif Örebro återfinns i damallsvenskan. Örebro Hockey har etablerat sig i SHL. Lindesberg gör besök i högsta serien i handboll då och då. Innebandyklubbarna likaså. Och KFUM Örebro vann tio SM-guld för damer i volleyboll 1996–2008.

Där är elitidrotten – den som är så viktig för att öka länets attraktionsvärde, men också för att skapa förebilder.

– Föreningslivet är fantastiskt och vi får inte förlora det. Folk som bakar, säljer lotter, alla som hjälper till ute i våra föreningar. De är också värda uppmärksamhet och därför känns idrottsgalan givet att vara en del av, säger Per Johan Behrn.

Spelare från Örebro SK och personal från Behrn.
Bild: Lars-Göran Jansson

Han åsyftar Örebro Idrottsgala som kommer att arrangeras på Conventum den 15 februari, där man kommer att hylla och prisa både elit och bredd.

– Det finns just en oerhörd bredd i Örebro. Vi har en del elitlag och några riktigt bra individuella idrottare. Kanske att den riktiga spetsen saknas, men istället har vi mångfalden och den är nog så viktig, säger Per Johan Behrn.

Caroline Behrn, Per Johan Behrn och Christian Behrn.
Bild: Ove Lundqvist

Vad har du för förväntning på idrottsgalan?

– Det är en väldigt bra tajming att ha den nu. Det har varit tuffa tider med först en pandemi, sedan pågående krig i Europa och inflation och stigande räntor och elpriser. För mig kommer den att stå för något hoppfullt, att vi kan föra saker framåt tillsammans. Det är viktigt att hålla ihop i svåra tider och se positivt framåt. Sen brinner jag för min stad och vill att det fina vi har ska finnas kvar och bli bättre, svarar han, och fortsätter:

– Det är härligt att ge idrotten en egen kväll med den glädje och gemenskap som den står för. Breddidrotten måste få uppmärksamhet, inte minst för sin förmåga att fånga upp ungdomar. Det skapas en samhörighet och en laganda som betyder väldigt mycket för många. Ungdomarna är vår framtid.

FAKTA

Örebro idrottsgala

Var: Conventum.
När: Den 15 februari.
Köpa biljett: Se länkar i texten ovanför, via dem kan man som idrotts- eller galaintresserad skaffa sig biljetter till galan.
Varför: Nerikes Allehanda vill tillsammans med en rad partners uppmärksamma såväl elit- som breddidrotten i Örebro län samt de eldsjälar som driver föreningslivet framåt.
Vilka som kommer: F.d. elitidrottare och stora profiler från länet. Massor av nuvarande stjärnor inom föreningslivet, men också de som verkar i det tysta. Artisterna Chris Kläfford och Hanna Ferm underhåller. Galan leds av tv-profilen Jessica Almenäs.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se

Alla artiklar

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Rejmes stolt partner till Örebro idrottsgalaT.h. Peter Andersson, vd Rejmes.Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret” Rejmes i Örebro garanterar att de har allt som behövs för ett komplett...

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Byggbetjänten stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Tobias ErikssonEn helt nytt dokument - ska underlätta för idrottande Byggbetjänten är precis som det låter – ett företag som man kan anlita för alla...

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Öbo, Örebrobostäder stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Daniel LubnerEtt starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet Tre miljoner svenskar – det vill säga 30 procent – är på något vis...

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Benny Frengens Stiftelse stolt partner till Örebro idrottsgalaEn halv miljon varje år - så ska idrotten stärkas i Örebro Den i Örebro välkände och omtyckte Ica-handlaren och idrottsälskaren Benny Frengen gick...