Annons

Örebro Idrottsgala 2024

Så utökas restaurangutbudet vid Behrn Arena

17 januari 2024

Satsningen på ett bredare matutbud fortsätter vid Behrn Arena.
Från hösten 2024 kommer besökarna kunna njuta av såväl pasta som kebab i norra läktaren på fotbollsarenan.
– Det här området växer hela tiden och tidigare har inte utbudet av restauranger varit jättestort, säger ägaren Adam Dagdelen.

Örebroporten och Örebro kommun är stolt partner till Örebro Idrottsgala 2024.

Adam Dagdelen, restaurangägare.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur Örebroporten bygger ett starkare och växande Örebro tillsammans med andra

Vid Behrn Arena sommar renoverades restaurangen Tillsammans förra sommaren av den nya ägaren Adam Dagdelen, där Tillsammans öppnade. Senare slog man även upp portarna för Terrassen, med en takvåningskänsla och utsikt över staden.

Nu smids planer på ytterligare tillskott för den hungrige. Till hösten öppnas Kebabfabriken och en pastarestaurang i entréplanet på fotbollsarenan, ut mot Rudbecksgatan.

– Det här är två restauranger som blir en bra komplettering till området. Det är väldigt mycket folk som rör sig här och folk ska äta någonstans. Vi vill vara en seriös aktör som bidrar till att det finns något för alla och att man får en wow-känsla varje gång man är där, säger Adam Dagdelen.

”Ger mervärden för området när restaurangutbudet växer”

I Behrn Arena vinter har det också tillkommit nyheter i restaurangutbudet inför denna säsong. In Frigore lounge har tillskapats och den tidigare Vintergatan har ersatts med The View där man kan uppleva hela matchen och också äta mat. Båda satsningarna har mottagits väl av hockeypubliken.

– Örebroporten medverkar till att fler restauranger stärker området. Det ger mervärden både för besökarna till evenemangen och för de som bor och arbetar i Behrn Arena-området, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

Med en större tillgång till olika matalternativ tror både Jeanette och Adam Dagdelen att besökarupplevelsen blir avsevärt mycket bättre – och kanske ibland även hjälpa den besvikna supportern att glömma slutresultatet.

– Jag tror att om evenemanget varit tillräckligt bra när man går på en match, så kommer man knappt ihåg slutresultatet. Det är vännerna, maten, musiken och underhållningen som bidrar till att du har kul och det blir en folkfest. Sedan blir det såklart extra bra stämning på våra ställen när hemmalaget vinner, avslutar Adam.

På Örebros Idrottsgala som går av stapeln den 8 februari kommer Örebroporten finnas på plats för att dela ut priset “Årets MVP”. Örebroporten och Örebro kommun är gemensamma partners till Idrottsgalan.

– Örebroporten och vår ägare Örebro kommun är oerhört stolta över det utbud som finns både för idrottsutövare och åskådare. Här finns såväl bredd som elit inom många sporter. På galan kommer rampljuset att riktas mot några av alla de personer som bidrar till idrottsstaden Örebro, säger Jeanette Berggren.

EXTERN LÄNK: Köp dina biljetter till Örebro Idrottsgala här