Annons – Innehåll från Örebro Idrottsgala 2023

15 Februari Örebro Idrottsgala 2023

Benny Frengens Stiftelse stolt partner till Örebro idrottsgala

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

Den i Örebro välkände och omtyckte Ica-handlaren och idrottsälskaren Benny Frengen gick bort för drygt två år sen. Men hans minne lever vidare.
I form av en stiftelse – som ska främja idrotten.

Den 15 februari är det dags för Örebro Idrottsgala i Conventum; en gala för att prisa länets elitidrottare men även bredden och de ideella krafterna inom Sveriges starkaste och största folkrörelse.

En som hade velat vara på plats är Benny Frengen, men eftersom han gick bort i cancer alldeles för tidigt som 70-åring för två år sedan är det inte möjligt.

Hans ande kommer dock att vaka över idrotten i Örebro län för alltid.

– Ungdomar och idrotten och dess sociala sammanhang var verkligen något som han brann för. Via våra butiker har vi sponsrat fler idrottsföreningar än man kan minnas ens, säger Erik Åkerberg, som i 25 års tid var affärskompanjon inom Ica-familjen med Benny Frengen.

Det är också Erik Åkerberg som är ordförande i den nybildade stiftelsen som bär Benny Frengens namn.

– I sitt testamente önskade Benny att det skulle bildas en sådan och som skulle verka för idrott och patientnära klinisk forskning inom cancervården. Det var till denna stiftelse som han också testamenterade större delen av sin förmögenhet, berättar Erik Åkerberg.

Läs mer om galan och köp biljetter här – och ta reda på vilka stjärnor som står för underhållningen.

Benny själv älskade längdskidåkning, cykling, löpning, men för gemene man i Örebro är han kanske mest känd för sitt oerhört stora engagemang i de lokala föreningarna oavsett idrott. Det kunde lika gärna handla om något av stadens elitlag som mindre föreningar och breddklubbar. Alla hade sin naturliga plats på idrottskartan och i Benny Frengens hjärta.

– Benny hade ett stort ÖSK-hjärta. Under årens lopp stöttade han ÖSK. Men mängder av andra föreningar inom olika idrotter fick under årens lopp också ta del av Bennys givmildhet, både i Örebro län och Jämtlands län, berättar Ulf Törnquist, en av Bennys allra närmaste vänner och som också är en av huvudmännen bakom stiftelsen.

Totalt kommer Benny Frengens stiftelse att dela ut 500 000 kronor till idrotten i Örebros och Jämtlands län varje år – och lika mycket till cancerforskning i Sverige.

– Därför är den här idrottsgalan något som går hand i hand med hur Benny tänkte. Han hade älskat den eftersom den vill lyfta idrotten här i länet, säger Erik Åkerberg.

De här 500 000 kronorna, kommer de att gå till ett projekt eller hur funkar det?

– Alla som vill söka pengar till sin verksamhet får göra det. Grundsumman är 500 000 kronor, men den kan komma att delas upp i ett antal mindre delar. Sista datum för föreningar i Örebro län att ansöka är 28 februari 2023, svarar Erik Åkerberg.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Benny Frengens stiftelse här.

FAKTA

Örebro idrottsgala

Var: Conventum.
När: Den 15 februari.
Köpa biljett: Se länkar i texten ovanför, via dem kan man som idrotts- eller galaintresserad skaffa sig biljetter till galan.
Varför: Nerikes Allehanda vill tillsammans med en rad partners uppmärksamma såväl elit- som breddidrotten i Örebro län samt de eldsjälar som driver föreningslivet framåt.
Vilka som kommer: F.d. elitidrottare och stora profiler från länet. Massor av nuvarande stjärnor inom föreningslivet, men också de som verkar i det tysta. Artisterna Chris Kläfford och Hanna Ferm underhåller. Galan leds av tv-profilen Jessica Almenäs.

FAKTA

Så söker ni pengar från stiftelsen

Vem får söka? Individer, verksamheter, organisationer eller föreningar som bedriver idrottslig verksamhet.

Krav: Individer ska vara folkbokförda samt organisationer eller föreningar ska bedriva som huvudsakliga verksamhet i Örebro län eller Jämtlands län.

Läs mer här: bennyfrengensstiftelse.se

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se

Alla artiklar

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Behrn Fastigheter AB stolt partner till Örebro idrottsgalaChristian Behrn, Per Johan Behrn och Caroline Behrn.Bild: Ove LundqvistPer Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid” Säg Örebro, idrott och Behrn – och...

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Rejmes stolt partner till Örebro idrottsgalaT.h. Peter Andersson, vd Rejmes.Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret” Rejmes i Örebro garanterar att de har allt som behövs för ett komplett...

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Byggbetjänten stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Tobias ErikssonEn helt nytt dokument - ska underlätta för idrottande Byggbetjänten är precis som det låter – ett företag som man kan anlita för alla...

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Öbo, Örebrobostäder stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Daniel LubnerEtt starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet Tre miljoner svenskar – det vill säga 30 procent – är på något vis...