Annons

Örebro Idrottsgala 2024

15 Februari Örebro Idrottsgala 2023

Öbo, Örebrobostäder stolt partner till Örebro idrottsgala

Bild: Daniel Lubner

Ett starkt föreningsliv är viktigt för en stads attraktivitet

Tre miljoner svenskar – det vill säga 30 procent – är på något vis engagerade i föreningslivet. ÖBOs uppdrag är att vara med och bidra till att Örebro är en attraktiv stad verka och bo i. En del i det arbetet är att stötta föreningslivet som har betydelse för så många, inte minst för ÖBOs hyresgäster.

Enligt Riksidrottsförbundets siffror är var tredje svensk – och då räknar vi alla från nyfödda till hundraåringar – en del av det svenska föreningslivet inom idrott. Antingen är man själv aktiv, eller ledare, eller funktionär eller något annat.

Det kommunala bostadsbolaget ÖBO (ÖrebroBostäder AB) har i dag 41 500 hyresgäster. Skulle det följa rikssnittet borde alltså 12 450 av dem delta i idrottens föreningsliv.

– Vi ser en stor bredd bland våra hyresgäster. Det är väldigt många som har ett hjärta för sin sport. Det vet jag. Jag kan naturligtvis inte säga någon siffra, men jag är helt övertygad om att vi ligger över rikssnittet, säger Ulf Rohlén vd för ÖBO.

Läs mer om Idrottsgalan och köp biljetter här.

Därför är kopplingen ÖBO och Örebro Idrottsgala (som har urpremiär i Conventum den 15 februari) klockren.

– Det här med en lokal idrottsgala kom ju upp till diskussion redan för tre år sedan. Men sen kom pandemin. Via galan kommer folk att uppmärksammas på så många bra saker som görs i Örebro. Jag tror de kommer att inspireras. Galan sätter Örebro på kartan och det ligger ju helt i linje med vad vi också vill – att vara med och skapa en ännu mer attraktiv stad, säger Ulf Rohlén, och fortsätter:

– Vi vill vara med och bygga en positiv känsla för Örebro och det var aldrig någon tvekan för oss att gå in som partner till galan – just för att belysa vilken fantastisk idrottsstad det här – eller, ja, hela länet är – och få ett ännu större engagemang därute.

Hur kommer det sig att Örebro är en så stark idrottsstad?

– Det är en hyfsat stor stad, med en bredd som kan vara unik i Sverige, och likaså det faktum att vi är så framgångsrika och duktiga både på herr- och på damsidan. Det finns en urstark tradition, framförallt gällande fotboll. Men allt som är bra, kan bli också bli bättre. Så även i Örebro. Vi har stora utmaningar också. Eller möjligheter, som jag vill kalla det, där vi kan vara med och bidra. Det handlar om att även i framtiden få med ungdomarna i idrotten och då framförallt tjejerna. Det handlar om att få dem till hallarna och verksamheterna, även om det saknas pengar för medlemsavgifter och utrustning. Det är därför ÖBO har ett stort hjärta för idrotten. Vi tror att engagemanget som finns har stor positiv påverkan för vår stad och dess innevånare, säger Ulf Rohlén.

Köp dina biljetter till Idrottsgalan här.

FAKTA

Örebro idrottsgala

Var: Conventum.
När: Den 15 februari.
Köpa biljett: Se länkar i texten ovanför, via dem kan man som idrotts- eller galaintresserad skaffa sig biljetter till galan.
Varför: Nerikes Allehanda vill tillsammans med en rad partners uppmärksamma såväl elit- som breddidrotten i Örebro län samt de eldsjälar som driver föreningslivet framåt.
Vilka som kommer: F.d. elitidrottare och stora profiler från länet. Massor av nuvarande stjärnor inom föreningslivet, men också de som verkar i det tysta. Artisterna Chris Kläfford och Hanna Ferm underhåller. Galan leds av tv-profilen Jessica Almenäs.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se

Alla artiklar

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

Per Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Behrn Fastigheter AB stolt partner till Örebro idrottsgalaChristian Behrn, Per Johan Behrn och Caroline Behrn.Bild: Ove LundqvistPer Johan Behrn: ”Ungdomarna är vår framtid” Säg Örebro, idrott och Behrn – och...

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret”

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Rejmes stolt partner till Örebro idrottsgalaT.h. Peter Andersson, vd Rejmes.Rejmes vd Peter Andersson: ”Vi vill ta vår del av ansvaret” Rejmes i Örebro garanterar att de har allt som behövs för ett komplett...

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En helt nytt dokument – ska underlätta för idrottande

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Byggbetjänten stolt partner till Örebro idrottsgalaBild: Tobias ErikssonEn helt nytt dokument - ska underlätta för idrottande Byggbetjänten är precis som det låter – ett företag som man kan anlita för alla...

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En halv miljon varje år – så ska idrotten stärkas i Örebro

En rubrik om en native15 Februari Örebro Idrottsgala 2023Benny Frengens Stiftelse stolt partner till Örebro idrottsgalaEn halv miljon varje år - så ska idrotten stärkas i Örebro Den i Örebro välkände och omtyckte Ica-handlaren och idrottsälskaren Benny Frengen gick...