Annons

Örebro idrottsgala 2025

Välfyllt år väntar på Glassery – “Ett skönt ställe för alla, året om”

15 januari 2025

Glasserys magiska utsikt och sköna atmosfär har redan tagit Örebroarna med storm.
Nu gasar ägaren Hans Bihl på in i ett nytt år – med mycket på gång.
– Glassery ska vara ett skönt ställe där man träffar gamla och nya vänner, året om.

Glassery stolt partner till Örebro idrottsgala 2025.

EXTERN LÄNK: Välkommen till Glassery du också!

Spännande coctails, dryckesprovningar och härliga fransk-svenska smaker.
Lägg därtill behaglig musik, en avspänd stämning och möjligheten att välja mellan restaurangen i gatuplan och den året-runt-öppna takbaren som har en inglasad del med plats för nästan 70 personer.

– Flera av våra gäster har uttryckt att Glassery ger en utlandsfeeling.. Än så länge är det många som förknippar oss endast med sommaren, men fler och fler upptäcker allt vi har att erbjuda under hela året, säger Hans Bihl, ägare.

Hänförd av vyerna

Hans Bihl har framför allt jobbat med restaurangutbildningar under sitt yrkesliv. Han är även internationellt utbildad spritsommelier.

– Jag är ur-Örebroare men har förut framför allt jobbat i andra städer, som Stockholm.

Under pandemin bestämde sig Hans Bihl för att starta en egen restaurang. Genom åren hade han byggt upp en önskan om att få driva en restaurang på sitt eget sätt.

När han år 2022 fick lokalen på söder visad för sig hände något.

– När vi åkte upp på taket blev jag helt betagen i möjligheten jag såg. Då var det bara ett tak, men det var en så fin vy över Örebro häruppifrån – man ser varenda landmärke.

Nästa steg blev en enorm byggprocess. Med biytor är lokalen nästan 900 kvadratmeter stor.

24 maj 2024 slogs portarna upp – och det blev succé direkt.

– Vi hade en fantastisk sommar! Vid fint väder var det ofta kö för att komma upp.

Hans Bihl, ägare av Glassery.

En restaurang för alla

Planerna för 2025 är många:

– Vi kommer att utveckla matkonceptet väldigt mycket under året eftersom vi precis har signat med en kock med gedigen erfarenhet och ett internationellt CV. Det känns otroligt kul! Vi vill erbjuda enkel men riktigt god mat där nere, många smårätter i ett ”sharing”-koncept och stort fokus på riktigt bra dryck och en massa coctails där uppe. För mig som krögare är det viktigt att det ska kännas enkelt att komma till oss.

– Många tror kanske att vi är lite “fancy” – att man behöver klä upp sig för att besöka oss. Men det stämmer inte. Vi har en otroligt bred publik, och alla är välkomna!

Hans Bihls långa erfarenhet som spritsommelier präglar Glasserys utbud.

Den genomtänkta drinkmenyn är välfylld.

– Vi har ett högt kvalitetstänk när det gäller ingredienser. Vi är noggranna rakt igenom. Juicerna köps in från speciella leverantörer.

Händelserikt år väntar

Eventkalendern för 2025 håller nu på att fyllas på, och Hans Bihl har många idéer:

– Livespelningar, barskola, whiskyprovningar, winemakers dinner, champagneprovningar… Vi har mycket på gång!

– Det brukar också bli en del spontanprovningar med både rom och whisky. Det har varit uppskattat.

Hans Bihl berättar att han alltid har älskat restaurangmiljön, och det som får honom att trivas dag efter dag är mötena med människor.

– Jag älskar service, och jag brinner för utveckling. Det händer så mycket i mötet med andra människor och det gör det väldigt givande att vara restaurangägare.

Restaurangkärleken grundlades redan på 1970-talet, på restaurang Akropolis på norr i Örebro.

– Vi var där då och då, och de där besöken fastnade hos mig. Det är starka minnen för mig, med den goda maten och de vänliga människorna. Jag drogs till den världen, och jag älskar den fortfarande.

Hans Bihl konstaterar att Glassery är beläget i en del av staden som inte är etablerad ur ett nöjesperspektiv.

– Så det är förstås fortfarande många som inte har hittat till Glassery än. Man har sina stigar och sina revir. Men jag hoppas att Örebroarna vill lyfta blicken och våga prova även nya kvarter och nya ställen. Vi vill verkligen vara en plats för alla – hela året om.

EXTERN LÄNK: Läs mer och boka bord här!